Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi har inte brist på lokaler, vi har brist på vuxna som lyssnar på oss

Varför ta bort Fältarbetsgruppen? Alla kanske inte märker vad de jobbar med, eller vad de gör exakt på dagarna.

Ni kanske tror att Fältis sitter på sitt kontor uppe vid busstorget och fikar? Och visst gör de det, men med varje fika finns ett syfte! En baktanke. Varför ta bort något som vi ungdomar är beroende av? Att ha vuxna där för oss, att kunna prata med en person som inte har med en själv att göra, men ändå veta att man kan lita på.

Att ta bort Fältis för att spara in pengar – det är bullshit.

Östersunds kommun gjorde ett pissgult torg med värme som inte fungerar, och nu är det tal om att göra en multisporthall för massvis av tusentals kronor.

För de som sportar – vi har en ishall, Z-hallen. Har vi glömt den?

Vi har en arena som byggdes för ett fåtal år sen. Vi har en utmärk bandyhall på Torvallaskolan, vi har bra idrottshallar på alla skolor i Östersund! Vi har inte brist på lokaler, men vi har brist på vuxna som hjälper unga på rätt väg i livet.

Vi ungdomar behöver Fältis. Att lägga massvis med miljader kronor på att göra större utbud för sportaktiviteter, som våra föräldrar ska betala för, men inte kunna ha kvar något som vi verkligen vill ha. Vuxna som lyssnar.

Ni kanske tänke ratt vi har ju kuratorer på skolan och skolsköterskor och lärare och föräldrar att kunna prata med – men tänk om man inte har tillgång till dem då?

Lyssna på oss ungdomar för en gång skull! Vi vill ha kvar Fältis.

Irriterade ungdommar!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel