Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi har inte gått Quicklunds ärenden"

Jämtlands Travsällskaps valberednings ordförande Maria Sjöström talar om "missförstånd" och "olyckliga formuleringar" när det gäller att försöka byta ut en styrelseledamot och ersätta ordföranden med en annan.

– Frågan har fallit. Det är inte längre aktuellt med någon nyordning när Ola Skyllbäck vill sitta kvar i styrelsen, säger hon.

Men han uppmanades ju av en kollega till dig att avgå?

– Så har inte jag uppfattat det hela. För det var efter hans avsägelse som vi började agera för en ny styrelsekandidat. Det är i så fall ett missförstånd.

Men varför pratade ni inte med övriga ledamöter i styrelsen om det här, så de åtminstone visste vad som var på gång?

– Jag vet inte om det är vår roll som valberedning att göra det, svarar Maria Sjöström retoriskt.

Men var det verkligen ni i valberedningen som ville det här? Är det inte i själva verket andra krafter som påverkat er för att få förändringar till stånd? I ett mail till styrelsen talas ju bland annat om att den tänkte nye ordföranden har stort förtroende hos travets tjänstemän.

– Nej, det är valberedningen som bär ansvaret och formuleringen med tjänstemännen var olycklig. Vi har inte gått Janne Quicklunds ärenden, om nu någon tror det, säger Maria Sjöström.

Är det någon som säger det?

– Det är i varje fall ryktet som går på Östersundstravet, konstaterar hon.