Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi har inte råd med flyktingarna

Förslaget om utökning av flyktingmottagande 2014 röstades igenom av omdömeslösa ledamöter i kommunstyrelsen, S, M, C och V. Endast Rättvis Demokrati röstade för avslag och reserverade sig skriftligt med motivering.

Detta trots att man i två på varandra följande möten, KS och KF, avslog socialnämndens tilläggsyrkande på 6 miljoner kronor, samt barn-, kultur- och utbildningsförvaltningens yrkande på 4 miljoner, för att försöka undvika ytterligare underskott i båda nämnderna.

När för stora åtaganden påverkar kärnverksamheterna är det politikernas skyldighet att sätta stopp. Man bör fullfölja det avtal man skrivit under, arbeta för en fungerande integration som inte fungerar i Strömsunds kommun.

När det gäller att få ut dessa grupper i arbetslivet har vi endast lyckats i några fall trots många aktörer. Under 2013 har vi hittills tagit emot 85 stycken.

Dessa nyanlända, samt de som redan finns här, kommer under den resterande tiden att vara beroende av bidrag, oavsett om staten eller kommunen betalar. Denna ekvation är ingen ekonomisk lösning för Strömsunds kommun.

Problemet finns i dag i många kommuner i Sverige, där vi lurats att bedriva mottaganden som i verkligheten utgör en fara för den totala ekonomin, som i sin tur leder till neddragningar inom kärnverksamheterna.

Besluten har inte förankrats bland medborgarna. Vi är den kommun som tillsammans med Östersund tar emot flest invandrare per capita.

Kvotflyktingar har gratis tand- och sjukvård – det skulle såväl ensamstående föräldrar samt äldre med svag ekonomi också behöva.

Ställ upp och gör er röst hörd med Rättvis Demokrati.

Göran Edman

ordförande RD

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel