Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi har råd att satsa på skolan

Som hemvändare förundras jag över turerna i kommunpolitiken. Jag har endast knappa två års perspektiv här i Östersund men kan konstatera följande:

Socialdemokraterna har som ledande parti successivt ökat barngrupperna i förskolan upp till nuvarande 19 barn. Ökningen har genomförts trots protester från föräldrar, personal och oppositionspartier. Dessutom har processen med skolnedläggningar skapat mycket onödig oro.

Folkpartiet har därvid spelat en aktiv roll och motsatt sig utökning av barngrupper och ogenomtänkta skolnedläggningar.

Nu i valtider har S gjort en helomvändning. I dagarna står S vid förskolor och delar ut flygblad med följande budskap: ”Bättre skola, förskola och fritids för alla barn”.

Det är jättebra att S nu uppenbarligen kommit på bättre tankar, men varför har man under flera år vid makten arbetat i helt motsatt riktning?

Varför har S valt att göra stora besparingar på förskola och skola? Kan man lita på de nya ambitionerna?

En av Sveriges rikaste kommuner borde ha råd att satsa på barn och ungdomar. Nu är det val. Det är dags att byta till en mer framsynt politik.

Margareta Widell (FP)

2:a namn på kommunlistan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel