Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi har varit för blåögda

Scenerna som vi har vant oss vid från storstads-fotbollen blev i lördags verklighet även i Östersund. Bråk mellan vakter och supportrar från Örgryte om entrébetalningens storlek, stannade inte vid ordväxling. Det hela urartade och utmynnade i fysiskt våld mellan supportrar och vakter utanför Jämtkraft Arena.

Tacksamt nog fick vakterna snabbt kontroll över situationen och Örgrytesupportrarna lugnade ner sig. Men att det ska behöva hända är förstås illa nog.

Tumultet innebar nu ändå att supportrar omhändertogs av polis och därmed aldrig fick se matchen.

Kanske har vi här i Jämtland varit alltför blåögda och trott och hoppats på att vi skulle förskonas från liknande incidenter, men i så fall togs vi ur denna villfarelse i lördags.

Det går dock att konstatera att snabbt och effektivt ingripande från vakter och polisiär ordningsmakt denna gång innebar att bråket ebbade ut snabbt, och tack och lov för detta.

På plan vann Östersunds FK med 2-1. Ett resultat som därmed med 99 procents säkerhet innebär förnyat kontrakt i fotbollens finrum superettan även inför 2014. Den prestationen är fantastisk.

Se hur bråket utspelade sig i tv-inslaget nedan.