Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi hoppas att det ska bli bättre"

Kommunen jobbar aktivt för att lösa problemet inom barnomsorgen i Hammarstrand.

Det säger Tomas Blom, skolchef i Ragunda.

– Vi vill inte ha den här situationen, säger han.

Annons

Personalen inom barnomsorgen i Hammarstrand säger att de blir utsatta för härskarmetoder och kränkningar av förskolechefen. De har flera gånger uppmärksammat Tomas Blom om detta men känner inte att de får ett ordentligt stöd, utan menar att skolledningen ignorerar problemet.

– Det är synd att personalen känner sig ignorerade för så är det inte, och som jag förstår det så är de fackliga representanterna nöjda med hur kommunen har hanterat detta. Vi vill verkligen lösa det här problemet, säger Tomas Blom.

Förskolepersonalen har velat träffa skoledningen för att berätta om arbetssituationen men ledningen har tackat nej. Det har väckt irritation, men den kritiken förstår inte Tomas Blom.

– Vi har ett samverkansavtal att förhålla oss till. Det innebär att arbetsgivaren ska föra en dialog med de fackliga representanterna. Vi kan inte bara bryta det avtalet, säger han.

Tomas Blom säger att en handlingsplan kommer att bli klar i veckan och att personalen och chefen ska närma sig varandra via samtal.

– Vi hoppas att situationen ska bli bättre, säger Tomas Blom.

Men ni har tidigare försökt lösa detta med hjälp av samtal utan att lyckas.

– Tidigare har vi inte följt upp åtgärderna ordentligt. Vi har jobbat med frågan ett tag och sedan har man har kommit in i gamla mönster igen. Därför måste vi göra det på rätt sätt denna gång.

Om det inte fungerar?

– Då får vi prova en annan åtgärd men vad det kan tänkas bli vill jag inte spekulera i, säger han.

Personalen vill få en ny chef men så kommer det inte att bli, enligt Tomas Blom.

– Vi pratar inte i de termerna. Vi har ett arbetsgivaransvar för både personal och förskolechef och det måste vi förhålla oss till, säger han.