Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi investerar i välfärden i Östersund

I valrörelsetider tenderar vissa politiker att tycka att sanningen inte är så viktig i jakten på nya väljare.

Fakta om Östersunds kommun när det gäller några frågor som Folkpartiet tar upp i sin debattartikel är dock följande: Östersunds kommun har med sina två kommunägda företag Östersundshem och Jämtkraft en hedrande fjärdeplats i en rankning av Sveriges rikaste kommuner.

Det är ett resultat av en långsiktighet och att vi tar ansvar för att inte vältra över kostnader för dagens verksamhet till våra barn och barnbarn.

Med ordning på ekonomin kan vi också göra viktiga investeringar i att göra Östersund attraktivare, som till exempel förskolor, gymnasiebyn, äldreboenden och idrottsanläggningar.

I undersökningar ser vi att våra invånare tycker att Östersunds kommun har en bra service till dem inom de flesta områden. Men vi kan alltid bli bättre.

Antal barn i barngrupperna i förskolan kommer med fortsatt S-styre att minskas från max 18 till 17 barn i ett första steg. Det sker genom att vi bland annat bygger minst åtta nya förskoleavdelningar med start 2015.

Med Stefan Löfven (S) som statsminister kommer Östersund få pengar för att kunna minska barngrupperna och skolklasserna mer.

Elevernas resultat i Östersunds skolor har ökat under de senaste åren.

Vi jobbar sedan ett år tillbaka i Narkotikakommissionen för att tillsammans med ungdomspolisen, skolan och socialförvaltningen ta fram ett förslag för hur det förebyggande fältarbetet ska organiseras för att få bästa möjliga effekt.

Vi har i budgeten avsatt pengar för att kunna anställa personal och göra de saker som föreslås under senhösten i år.

I Östersund har det sedan 2007 byggts 150 nya bostäder varje år. Det räcker inte och därför jobbar vi aktivt för att öka bostadsbyggandet bland annat genom att ta fram nya byggplaner. Tyvärr har vi i Östersund en opposition som ägnar mycket tid åt att förhala, fördröja, försena bostadsbyggandet.

Storsjöcupen och andra stora arrangemang i Östersund är viktiga för inte minst besöksnäringen. Kommunen har ett nära och bra samarbete med cupen och med den konstgräsplan som nu har lagts i Brunflo ökar cupens möjligheter att växa med fler lag.

Vi socialdemokrater visar att vi styr en kommun som växer hela tiden samtidigt som vi har kontroll på ekonomin. Vi kan därför också investera i välfärden i Östersund.

En röst på Socialdemokraterna är en röst för fortsatt utveckling av hela Östersund med flera jobb och företag och en satsning på välfärden!

AnnSofie Andersson (S)

kommunstyrelsens ordförande i Östersund

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel