Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi jobbar inte i lönndom efter en egen agenda

Ett antal medlemmar i Centerpartiet har valt att föra den interna debatten via media. Ett något märkligt agerande kan vi tycka eftersom Centerpartiet i Östersund bjuder in alla medlemmar att delta på samtliga möten som ordnas.

Det gäller oavsett om det är kretsstyrelsen eller fullmäktige som har möten eller om det är stora medlemsmöten. Tillfällen att uttrycka sin åsikt och att ställa frågor saknas inte med andra ord, men det förutsätter att man deltar på de interna mötena.

När det gäller det rådgivande medlemsmötet där en utökning av handelsområdet Lillänge diskuterades så kom vi, precis som debattörerna skriver, överens om att säga halt i processen med en utökning av Lillänge.

Anledningen var att handlarna i city hade uttryckt en oro för att centrum skulle dö av ett sådant beslut och då var det viktigt att vi inledde en dialog med de berörda handlarna i centrum. Vi skulle också samtidigt vara tydliga med att Centerpartiet inte är emot en handelsutbyggnad

Vi diskuterade den handelspolicy som har gällt sedan 2007 (med komplettering 2008) som säger att sällanköpshandeln i Östersund ska koncentreras till två områden, nämligen Lillänge och centrum och att det är viktigt att resurser satsas på att centrum ska utvecklas parallellt med en ökning av handelsområdet i Lillänge.

Det är förståeligt att medlemmar som i dag inte är förtroendevalda utan satsar på att bli det efter valet, vill profilera sig och ifrågasätta oss som har uppdrag under den här mandatperioden genom att säga att vi smyger och jobbar efter en egen agenda.

Det stämmer inte. Vi har däremot ett uppdrag som ska fullföljas även om det råkar vara valår, och då handlar det till exempel om att behandla ärenden som kommer upp i styrelser och nämnder så snabbt som möjligt för att kunna ge besked till företag som vill etablera verksamhet och nya företag i Östersunds kommun.

Det gäller naturligtvis oavsett om beslutet blir positivt eller negativt.

Vi har inte ändrat inställning sedan medlemsmötet. Vi står fortfarande för att vi begärde halt i processen med anledning av cityhandlarnas oro.

För närvarande pågår ett arbete för att se om vi kan skapa bättre förutsättningar för en utveckling av centrum. Det är absolut inget som sker i lönndom, men det är viktigt att förstå att som förtroendevalda måste vi se till alla medlemmars och medborgares intressen.

Det är inte alla som anser att en utveckling av Lillänge skulle vara en katastrof, många tycker faktiskt tvärtom att det skulle vara ett lyft för Östersund.

Centerpartisterna som ibland finns i Rådhuset

genom Carina Asplund, gruppledare

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel