Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Vi kan inte göra någon oberoende värdering”

Östersundshem kan inte göra någon oberoende värdering av den köpta marken på Stadsdel Norr. Det säger styrelseordförande Tord Andnor (S) till SVT:s ”Jämtlandsnytt”.

Annons

På tisdagen hade Östersundshem ett extrainsatt styrelsemöte med anledning av ÖP:s granskning av markaffären på Stadsdel Norr.

Efter mötet ställde SVT:s ”Jämtlandsnytt” frågan till styrelseordförande Tord Andnor om Östersundshem tänker göra en oberoende värdering av markaffären.

– Nej, vi kan inte göra någon oberoende värdering, och det går heller inte att göra någon oberoende värdering i efterhand. Det är helt omöjligt, vad är det man ska värdera? Ska man värdera och säga när hela projektet är klart? Vi säger nu om vi har byggt 700 lägenheter om tio år, kommunens ökade skatteintäkter, och så vidare. Vad är det man ska värdera? Det är då först man ser det verkliga värdet på marken, det kan man ju inte göra i dag, säger Tord Andnor till ”Jämtlandsnytt”.

Efter alla frågetecken, vore det inte bra att få reda papper på det? frågar SVT:s reporter.

– Men man kan inte få ett papper på det, det går inte att göra en värdering i efterhand. Och det hade också varit svårt att göra en värdering före, men det går absolut inte att göra en värdering i efterhand, säger Tord Andnor till ”Jämtlandsnytt”.

Östersundshem ska nu träffa kommunens lekmannarevisorer för bolaget och höra om de tycker att det har funnits ett tillräckligt beslutsunderlag, rapporterar ”Jämtlandsnytt”.

Läs också:

Östersundshems styrelse försvarar markaffärerna

Här hittar du länkar till alla artiklar om Östersundshems och Daniel Kindbergs affärer.