Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi kan påverka vår framtid

Jag har en stark övertygelse om att vi tillsammans kan påverka vår framtid! Vi har alla ett ansvar för att det ska bli en positiv utveckling.

Det är viktigt att vi kommer ihåg varför vi bor i Jämtland. För många kanske det handlar om varför vi valde att stanna kvar när många av våra kamrater lämnade länet. För andra har det aldrig varit ett alternativ att flytta, en gång jämte alltid jämte.

Huvudsaken är att vi känner en glädje och stolthet för vår hembygd och visar det!

Om vi vill vara självförsörjande så finns det faktiskt inget som är viktigare än att gynna våra landsbygdsföretagare. Det kan vi, som enskilda konsumenter, göra genom att välja den lokalt producerade maten på våra bord.

Vi måste bli flera! Landsbygden erbjuder fantastiska boendemiljöer, det är dags att vi talar om det! Men vad vore landsbygden om vi inte samtidigt hade vår vackra stad som ett nav för hela länet?

Hur staden utvecklas är också upp till oss som konsumenter. Väljer vi att handla allt i Lillänge eller kanske på nätet så är konsekvensen att det blir mindre liv och rörelse i city. Även utvecklingen av centrala staden styrs alltså av oss själva.

Det är också viktigt att barn och ungdomar som växer upp känner stolthet och framtidstro. Det ska vara lika intressant för dem att stanna kvar här som att flytta när de blir vuxna. Vi måste tala om att vi behöver dem och vill att de ska stanna!

Tillsammans kan vi skapa framtidstro. Det gäller alla, ung som gammal, kvinnor och män. Jag ska göra mitt bästa och jag hoppas att du också vill hjälpa till. En bra början är att fokusera på allt som är positivt.

Carina Asplund

Centerpartiet i Östersund och ambassadör i C:s landsbygdsnätverk

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel