Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi kan skapa Sveriges bästa skolor

Berg är en fantastisk kommun på många sätt och vis. Men det finns områden som måste utvecklas.

Vi vill ge alla människor samma chans oavsett vilken bakgrund man har. För att nå dit har skolan stor betydelse. Vi måste tillsammans sträva efter att höja skolans status i kommunen samtidigt som varje elev ska få utvecklas i egen takt.

Vi socialdemokrater betonar betydelsen av en tydlig och lyhörd ledning där dialog står i fokus. Bergs kommun ska styras och utvecklas med hänsyn till medborgarnas behov. Vi ser våra medarbetare som vår viktigaste resurs när det gäller att vidareutveckla och förbättra verksamheten.

Vi vill därför stärka skolpersonalens delaktighet och inflytande. Skolan har allt för länge varit en politisk experimentverkstad där man fokuserat på symbolfrågor i stället för att lyfta de verkliga utmaningarna.

Under mars kommer vi därför bland annat att ge oss ut på en turné till kommunens samtliga skolor och förskolor för att se oss omkring och träffa personal.

Vi planerar även att arrangera öppna möten kring skolan. Vi kommer att tillsätta en arbetsgrupp i partiet kring skolan med fokus på de utmaningar som vi ser som de största, nämligen att höja skolans status i kommunen, höja kunskapsresultaten, höja läraryrkets status samt möjliggöra för lärare att vara lärare och att låta rektorerna vara pedagogiska ledare.

Till denna arbetsgrupp kommer vi bjuda in öppet och brett. Målet är självklart. Inget barn ska tillåtas lämna skolan utan att ha nått målen i läroplanen.

Alla barn och unga vill och kan lära, men det kräver flexibilitet och olika resurser. Tillsammans ska vi arbeta för att skapa Sveriges bästa skolor.

Karin Paulsson (S) kommunalråd

Mikael Abramsson (S) ordförande Socialdemokraterna i Berg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel