Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Vi kan vara hundra procent oss själva”

I morgon spelar Icona Pop på Storsjöyran.
Frilansjournalisten Eva Paulsen träffade duon i New York tidigare i år, när duon var förband till Miley Cyrus.

– Vi stannar upp hela tiden och bara ”herre gud, händer det här på riktigt”, säger Caroline Hjelt.

I backstageområdet till den enorma arenan i Brooklyn, New York, står hon och Aino Jawo – den andra halvan av popduon Icona Pop – och fräschar upp sminket bland en röra av whiskyflaskor och scenkläder.

– Våra rustningar, förklarar Caroline och pekar på specialsydda skinnjackor med nitar och ”Icona Pop” skrivet på ryggen.

När vi träffas befinner sig tjejerna mitt i världsstjärnan Miley Cyrus enorma USA-turné ”Bangerz Tour”, där de agerar förband. De har precis rivit av en energifylld konsert och värmt upp en publik där bland andra Madonna tagit plats. Strax är det Mileys tur att äntra scenen.

– En så här stor turné är nytt för oss. Det är så många människor inblandade. I början var man ju lite extra nervös. Men vi är alltid nervösa när vi går upp på scen, det hör till. Man vill göra sitt allra bästa och jag hoppas att vi aldrig förlorar den känslan, säger Caroline.

Direkt efter USA ska de svenska tjejerna vidare för att backa upp ännu en världsstjärna. Den brittiska popsångerskan Katy Perry har även hon önskat sig Icona Pop som förband under Europadelen av sin turné, som i skrivande stund bara har några veckor kvar till premiärshowen i Belfast.

– Det är helt sjukt, jag vet inte hur det gick till. Hon är också helt underbar, säger Aino, som beskriver samarbetet med superstjärnorna som en ren girlpower-upplevelse.

– Jag blir så inspirerad när jag möter människor som Miley och Katy och de är så otroligt sköna. Vi kan ha kul ihop, det är inte så komplicerat, man kan gå ut och dansa eller bara hänga, förklarar hon.

– Det är klart att det är stora namn, men vi kan vara hundra procent oss själva, instämmer Caroline.

Hittills har popduon hunnit imponeras ordentligt av sin amerikanska kollegas professionalitet.

– Vi har alltid tyckt Miley är grym, men nu vet vi att hon också bestämmer allt, verkligen varje detalj på turnén, förklarar Aino och Caroline fyller i:

– Hon är jäkligt engagerad och hon levererar varje kväll. Det är väldigt inspirerande.

Trots intensiva turnédagar har de hunnit hänga en del privat med den skandalomsusade popstjärnan.

– Oh ja! Vi har varit ute och skakat rumpan ihop, säger en leende Aino.

Men några nya moves att ta med sig tillbaka till Sverige verkar de inte ha lärt sig, snarare tvärtom:

– Dansarna försöker lära oss att ”twerka”, men vi kör någon sorts viking-style, en svensk variant som de tycker är väldigt intressant, säger Caroline och fortsätter med ett skratt:

– De har aldrig sett något liknande!

• Fredag, 00.00 Stortorget.