Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi känner ju att vi har blivit överkörda"

Jenny Ellebrink sitter med i styrelsen för Ope skolans vänner, en förening som under flera år har jobbat för att en öppen dialog kring skolans öde ska upprätthållas. Men dialogen från politikernas sida har, enligt Jenny, uteblivit.

Annons

Ope skolas vänner har kontaktat så väl Björn Sandal (S) ordförande i barn - och utbildningsnämnden, Ann-Sofie Andersson (S) kommunalråd och Carina Zetterström (C).

– Men ingen har svarat på våra frågor. Vi känner att vi har blivit överkörda och utan den dialog som vi blivit lovade, säger Jenny Ellebrink.

Frågorna det gäller är varför Ope skola läggs ned innan hela skolutredningen är avslutad. Något som, enligt Jenny, politikerna sagt att den inte är. Men också varför en renovering av skolan, om en sådan blivit aktuell, skulle gälla en total upprustning och inte bara av det som verkligen har behov av att fixas. Främst undrar de också varför det inte förts en fortgående dialog mellan politiker och föräldrar kring utredningens resultat, så som utlovats.

Men Jenny Ellebrink och Ope skolans vänner att kämpa.

– Vi värnar om bykänslan i Ope och att det ska finnas valmöjligheter kring vilken skola ens barn ska gå i. Ope skola har varit och är fortfarande populär. Dagisavdelningen har alltid varit full så länge jag vet om.

Att föräldrarna inte släpper taget om skolan har rört upp flera slags känslor. Många, tror Jenny, kan se det som att de inte bryr sig om den större bilden.

– Det är många som tror att vi inte bryr oss om de andra skolorna. Men jag har inget emot Ängsmogården till exempel, min son gick några månader där på dagis innan han kunde komma in på Ope skolans dagisavdelning och det var jättebra. Men vi har inte fått något bra svar på varför just Ope skola måste läggas ned.

Jenny Ellebrink säger att Ope skolas vänner har varit i kontakt med friskolan Dille Gård naturbruksgymnasium kring att Opes skulle bli en del i den skolan, men vara fortsatt placerad i Ope. På så sätt skulle eleverna kunna slippa byta skola. Men Jenny poängterar att det inte har blivit något bestämt, det bara tagits en första kontakt kring det hela som ett alternativ.

Den här artikeln kommer från 100% Östersund.