Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi kommer att ha en personlig tränare och förnya gymmet"

På Pigg & Frisk har tidigare ägaren Vivianne Kaalen gått över till att vara heltidsanställd massör och träningscoach. Vibeke Stadling har tagit över och har en del framtidsplaner på gång.

 – Jag gillar Vivis helhetstänk så det kommer vi att behålla.  Pigg & Frisk kommer att fortsätta drivas med alla bitar som finns här i dag; såväl gruppträning och gym som massage och skönhetsvård. Bland det som är nytt är att vi har en naprapat och en personlig tränare som jobbar här några dagar i veckan och att vi förnyar dessutom gymmet.  

– Jag tänker att vi ska göra ett större utrymme för träning med fria vikter och funktionell träning. Vi tittar också på investeringar i gymmet i form av nya maskiner. Vi kommer även ha evenemang som tjejkväll och armbrytarkväll. Dessutom kommer vi börja jobba med mätbar, förebyggande friskvård mot företag och deras medarbetare som ett komplement till traditionell företagshälsovård.   

Vibeke hoppas på att träningsdelen och företagsdelen kommer att bli på 50 procent vardera. Hon berättar också att om det kommer i gång som hon hoppas kommer hon förhoppningsvis kunna anställa fler till företagshälsodelen.

En personlig målbild för Vibeke är att Pigg & Frisk inom en tre årsperiod ska ha fördubblat antalet som nyttjar gymmet.

– I dag har cirka fyra procent av Strömsundsborna ett träningskort på Pigg och Frisk, den siffran ska vi dubbla. Det är väldigt många i Strömsundsområdet som har ett fysiskt jobb och som kanske vill ta det lugnt när de har kommit hem, men de behöver nästan röra sig ännu mer för att orka och förhindra skador på arbetet.

Vibeke berättar att många av de skador som uppkommer hos anställda, som till exempel arbete inom vården, kan förhindras genom regelbunden fysisk aktivitet med en stark kropp som klarar belastande arbete som tunga och otympliga lyft.

– Många gånger hade man kanske kunnat undvika skador om man jobbat tidigare med förebyggande och främjande insatser.  

Vibeke är uppvuxen i Skåne men kommer senast från Stockholm där hon jobbat mycket med bland annat nytänkande företagshälsovård, som personlig tränare, hälsocoach, gyminstruktör, friskvårdskonsulent och med att föreläsa kring hälsa, träning, stress och återhämtning. Tanken är att Pigg och frisk ska vara som ett stort må bra koncept.

– Utmaningen är att motivera människor till att röra på sig regelbundet, men att man också försöker äta vettigt, sova tillräcklig, stressa lagom och ha ett bra socialt umgänge - balans helt enkelt. Jag brinner för frågor som "vad får människor att må bra?" Det kanske inte passar alla att träna på gym, men att på olika sätt hitta en personlig motivation för vara pigg och frisk i kropp och själ.