Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi kräver besked om sponsring

Vi hyresgäster kräver tydliga besked innan valet angående Östersundshems sponsring.

Enligt uppgift uppgår nu sponsringen till cirka 1,5 miljoner. Vi vill ha klart besked om var de politiska partierna står.

Är det demokratiskt att en politisk styrelse fattar beslut och gör bedömningar om vad som ger oss hyresgäster ökad ”hemkänsla”? Borde inte hyresgästerna få något inflytande alls i denna fråga?

Borde inte ”sponsringen” ske ute i bostadsområdena för att öka trevnaden där?

Anser kommunens politiker att Östersundhems hyresgäster ska dubbelbeskattas jämfört med kommunens övriga skattebetalare för att bida till ökad tillväxt och trevnad inom kommunen?

På vilket sätt ökar det hyresgästernas ”hemkänsla” att Östersundhem sponsrar fotboll och basket?

Har vi hyresgäster ett större ansvar än kommunens alla skattebetalare för att till exempel Kvinnojouren får nödvändiga medel för att driva sin verksamhet?

Kan kommunen dra in bidrag till Kvinnojouren och sedan flytta över den kostnaden till Östersundshems hyresgäster? Är inte det en fråga för kommunens alla skattebetalare?

Är det viktigare för Östersundshems hyresgäster att till exempel ge bidrag till Bio Regina än att få behålla en grovtvättstuga som innebär att hyresgäster slipper gå två kvarter bort om vi behöver tvätta en matta?

Hur ska vi se på kommunala bostadsföretags uppgift att hålla nere hyrorna och göra satsningar på det som behövs ute i bostadsområdena?

Hur stämmer det med trenden mot en allt mer ökande sponsringspolicy?

Ska verkligen ett allmännyttigt bostadsföretag drivas på exakt samma sätt och med samma vinstkrav som alla andra vinstdrivande företag?

Undrar kritisk hyresgäst

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel