Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi lägger ned hälsocentralen på Skalet

Från och med i år har landstinget etablerat en filial på Vemdalsskalet, trots massiva protester i Hede och från oss oppositionspartier i landstinget.

Den ska bemannas med läkare från Svegs hälsocentral och den riskerar att slå undan benen på den befolkningsägda hälsocentralen i Hede.

Nu kommer oroande signaler också från Svegsborna på grund av stor läkarbrist vid Svegs hälsocentral, med åtföljande långa köer till läkarbesök vid Svegs hälsocentral. Att få ett sjukintyg kan ta veckor.

Det här visar på att landstingets politiska ledning, S och V, inte förstått hur förödande etableringen av filialen på Skalet blivit, inte bara för befolkningen i Hede, utan nu också för befolkningen i Sveg.

Vi borgerliga kommer, om vi får förtroendet att leda landstinget efter valet i höst, att omgående lägga ner landstingets filial på Skalet. Vi måste värna vår egen befolkning först och se till att vår primärvård hålls samman i hela länet.

Då innebär det att värna alla hälsocentraler, oavsett vem som driver dem, befolkningsägda, landstingsdrivna och privata, som exempelvis i Hoting och Hammerdal.

Med en sådan politik passar inte en gökunge som exempelvis en filial på Skalet in, som ekonomiskt närs och drivs av landstinget.

Christer Siwertsson (M)

oppositionsråd

Margareta Gladh (M)

landstingsfullmäktigeledamot