Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi lär oss inget om ekonomi

Jag är en tjej som går i 8:an och jag tycker att man borde få lära sig om privatekonomi i skolan.

Jag har bara fått lära mig det av min mamma hemma. Jag kan inte komma på en enda gång jag haft det i skolan och det är inte så smart – om man ska lära sig saker hemma, varför går vi då i skolan?

Och om vi nu inte ska lära oss allt man behöver veta i skolan kan man ju lika gärna ta bort massor av ämnen, som sex och samlevnad till exempel, som många kan tycka är pinsamt.

Kunskapen om att koppla lampor med batterier och få dem att lysa är väl inte heller något man behöver lära sig – jag fick göra det i 4:an, 5:an, 6:an och i 8:an. Det är ändå bara vad man kan lära barn som går i 1:an eller 2:an, när man tycker att det är kul.

Och varför får man inte får lära sig om saker på internet? Man hör jättemycket på nyheterna om unga tjejer och killar som blir lurade på pengar och att strippa på internet, det får man inte heller lära sig om eller att undvika.

Men åter till ämnet. Om man inte får lära sig tillräckligt om det privatekonomi i skolan så kanske man inte klarar sig sen när man blir äldre, om man inte får lära sig det hemma, vilket säkert inte alla får.

Det kommer att kunna leda till stora problem i landets ekonomi. Och det vill vi ju inte.

Jag går in 8:an och har inte hört något om ekonomi i skolan än. Jag hoppas att det här ändras för jag vill kunna klara mig när jag blir större och bor själv.

Otaku-Alicia

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel