Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi måste bli ännu bättre

Annons

Östersunds kommun kommunen klättrar i Svenskt Näringslivs rankning, men vi måste bli ännu bättre. För att nå en topplacering är vi övertygade om att det krävs ett bättre samarbete med dem som det berör, nämligen företagarna.

Centerpartiet har varit pådrivare till att kommunen nu har en lotsfunktion (en dörr in) för företagare. Vi har också drivit på arbetet med en ny tillväxtplan och vi har länge kämpat för att kommunen ska ta fram en landsbygdsstrategi för utveckling av landsbygden. Målet är att öka tillväxten och förbättra företagsklimatet.

Ska Östersund få tillväxt är ett väl utvecklat näringsliv en nödvändighet. Fler företag skapar fler jobb och mer skatteintäkter. Därigenom kan vi utveckla vård, skola och omsorg.

I skolan bygger vi grunden för vår framtid. Det är viktigt att vi stimulerar till initiativrikedom och företagsamhet. Det vi kallar entreprenörskap.

Ungdomsarbetslösheten är mycket hög, vilket är helt oacceptabelt. Vi måste utvidga våra satsningar på att ge ungdomar riktiga jobb. C tog initiativet till att kommunen nu har ungdomsanställningar där ungdomar får pröva ett arbete i kommunen under sex månader. Det har gett goda resultat och det måste fortsätta.

Grunden är lagd men för att lyckas ännu bättre är det viktigt att vi bjuder in det befintliga näringslivet till ett verkligt samarbete. På det sättet kan vi skapa en positiv utveckling och nå en topplacering i företagsrankingen.

Vi vill skapa en kommun präglad av optimism och framtidstro.

Carina Asplund (C)

Ulf Edström (C)

kandidater till kommunfullmäktige i Östersunds kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel