Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi måste engagera oss för att de handikappade ska få livskvalitet

I oktober ordnade HSV (Handikappsamverkan) Östersund ett infomöte på Röda Korsets lokaler. Temat var diskriminering. Monica Jonsson från Röda Korset stod för informationen.

HSV Östersund är en paraplyorganisation för handikappföreningar inom Östersunds kommun. Medlemmarna i olika handikappföreningar i Östersund är alltså automatiskt delaktiga i HSV Östersund. Inbjudningar till samtliga handikappföreningar till diskrimineringskvällen hade gått ut.

Vi var fyra tappra personer som var närvarande vid mötet. Skandal!

Det finns ett rådgivande organ i kommunen som diskuterar frågor som rör alla handikappades liv och livskvalitet – Tillgänglighetsrådet. Det är HSV Östersund som nominerar kandidater till rådet. Det är viktigt att de som är valda inser vilket ansvar de har inför sig själva och inför handikapporganisationernas medlemmar. Tyvärr finns några personer där som aldrig har visat sig på något möte.

Handikappades liv och livskvalitet hänger på om vi medborgare engagerar oss. Vi får ingenting serverat på silverfat.

Vi måste vara måna om vårt Tillgänglighetsråd. Det är värdefullt att vi har möjlighet att påverka friska kommuntjänstemän och politiker, som inte har en aning om hur en människa med funktionshinder har det i vardagen.

Karin Signhild

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel