Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi måste ha fem-sju spelare på max"

Segern mot Solna är glömd (nästan). Nu väntar en mycket svårare motståndare.
– Vi måste ha fem-sju spelare som när sitt max för att vi ska vinna, säger Torbjörn Gehrke.

Jämtlandscoachen var besviken på sitt lags totala prestation mot Solna, men oerhört glad över segern.

– Jag var uttalat besviken efter matchen för sättet vi agerade på mot dem, men överlycklig över resultatet

Samtidigt har han justerat sitt första uttalande som kanske var surt i överkant.

– Efter någon dag började jag tänka på det som alla coacher pratar om efter en seger, ”karaktär”. Solna mer eller mindre dominerade oss i 39 minuter och 57 sekunder och då måste man väl ändå tillstå att ett lag som spelar dåligt, ligger under med så mycket som 15 poäng och ändå kommer tillbaka och vinner matchen visar moral, styrka och just karaktär.

Nu är det Uppsala på tur; hur bra är de?

– Jag ser dem som etta-tvåa i grundserien. De har det kanske mest erfarna och samspelta laget. De har skyttar på i stort sett varje position, försvarare på alla positioner och spelare och coacher som vunnit med andra klubbar. Framför allt har de i stort sett samma lag för tredje året i rad.

Gehrke kan också lova en annan sak:

– Det går undan när Uppsala spelar. Ska vi mäta hästkrafter eller dra i handbromsen? Kan en 125cc slå en 1000cc?

Jämtlands utgångsläge kunde ha varit bättre. Andreas Karlsson är allt bättre i sin fotled, men får vänta på comeback till nästa fredag (LF).

– Hade det varit SM-final hade Andreas kanske varit med, men jag törs inte chansa just nu.

Jesper Eliassons feber hade inte försvunnit på torsdagsmorgonen och därför är han osäker.

– Om "Jeppe" inte kan spela blir det en kortare rotering. Det blir komplicerat att ha både Mattias och Trevor inne mot Uppsala snabba lag, men vi får se. Det är såna här frågor jag har betalt för att reda ut, ha-ha!

Positivt är att Samuel Mukooza är tillbaka. Förhoppningsvis blir hans licens klar till matchen.

– Samuel gjorde en riktigt bra träning i kväll. Han är absolut kapabel om han får vara i rätt miljö. Då kan han tillföra mycket. Men han behöver träna och spela under en period och se vad vi gör eftersom han varit borta från laget i en månad.

För en av Jämtlands spelare betyder matchen extra mycket. Andreas Person är uppväxt i Uppsala och har spelat där i flera år, senast i fjol.

– Det som är extra speciellt nu är att jag tränade med Uppsala på försäsongen och känner alla i laget, säger Person till UNT.

Skillnaden mellan lagen kan framför allt ses i prästbetyget.

– I Jämtland har vi ett helt nytt lag och en snittålder på 21,2 år och det är stor skillnad när det gäller erfarenhetsbiten jämfört med hur det ser ut i Uppsala. Nu är det helt plötsligt en av de mer rutinerade. Det blir ett helt annat ansvar på mig, att jag måste leda laget och vara hundra procent och det är något jag behöver för min utveckling, säger Andreas Person.

Fotnot: Andreas Persons kontrakt med Jämtland går ut 15 november. I kontraktet finns en utlandsklausul som tillåter honom att lämna om en internationell klubb vill ha honom.