Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi måste satsa på förnybara bränslen

Annons

Svar på "Är Miljöpartiet ett storstadsparti?", Åsikter 19 augusti.

Tack Peter för din fråga om hur vi ska klara transporterna på landsbygden i framtiden! Jag har tyvärr inte nåtts av din fråga tidigare, så jag vet inte var du har ställt den.

Du är mycket välkommen att kontakta mig på bjorn.lindgren@mp.se, 070-3950237 eller på Facebook, Twitter eller Instagram. Jag ses också gärna över en fika så vi kan prata om frågan ordentligt!

Mitt svar är att vi i Miljöpartiet värnar om en levande landsbygd. I glest befolkade områden går det ofta inte att klara sig utan bil.

Tillgången på olja i världen kommer att minska kraftigt och i och med det kommer priset att skjuta i höjden. En oljeberoende landsbygd har alltså ingen vidare framtid. Därför måste vi nu satsa rejält på förnybara bränslen som vi producerar lokalt.

Bara så kan vi garantera att vi kan köra bil där det behövs även i framtiden.

Denna omställning sker inte av sig själv utan kräver politiker som driver på utvecklingen. Därför föreslår vi en höjning av bensinskatten på 70 öre per liter, vilket för de allra flesta bilister inte innebär mer än 50–100 kronor i månaden.

Dessa pengar använder vi för att storsatsa på produktion och distribution av förnybara fordonsbränslen och laddstolpar för elbilar.

Vi vill dessutom att de som köper en miljöbil ska få en kraftig bonus, som betalas av de som köper de mest miljöskadliga bilarna.

Producerar vi våra bränslen själva skapar det dessutom många jobb här, till skillnad från pengarna för dagens bensin som går ner i fickorna på sådana som Vladimir Putin.

Björn Lindgren (MP)

Frösön, riksdagskandidat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel