Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

– Vi måste ta ett break i samarbetet med ÖHC

Förre Brunfloordföranden Bo Söderholm har fått nog. Han har hoppat av som ledare i Brunflo.
– En orsak är att samarbetet med ÖHC inte fungerar. Vi måste ta ett break, tycker han.

Annons

Söderholm sällar sig därmed till den skara av spelare och ledare som på olika sätt börjat framföra kritik mot sammanslagningen. Fredrik Olsson, center i ÖHC, sa nyligen att han önskade en återgång till ÖIK och Brunflo.

– Det har gått tre år och det har inte hänt något positivt. Jämtland och Brunflo var minst lika bra som ÖHC. Publiksiffrorna minskar och rekryteringen också. Det finns snart inget motstånd ens på ungdomsnivå, säger Söderholm.

Han tror orsakerna till det vikande intresset är flera. Till exempel ett rent ointresse.

– Jag tror det ligger i tiden att hellre leka med datorn och mobilen. Föräldrarna vägleder inte sina barn som tidigare och där får vi alla ta vårt ansvar.

Söderholm är också kritisk till hur ÖIK och sedermera Jämtland Hockey samt Brunflo bedrev A-lagsverksamhet i slutet av 1990-talet och framåt.

– Det skulle värvas hela tiden och då blev ungdomsspelarna lidande. Vi i Brunflo bara blundade och värvade i stället för att anpassa oss efter kostymen.

Bosse anser att samarbetet (som mynnat ut i ÖHC) är en annan orsak till hockeyns kräftgång.

– Nä. Vi blev överkörda som förening. Beslutet kom bara, pang-bom! Jag vet också att väldigt många står på min sida. Jag pratade ganska nyligen med en välkänd före detta spelare och ledare och han ansåg också att vi måste ta ett break.

Bosse har vigt sitt liv åt ishockeyn och Brunflo IK och var ordförande under flera år i slutet av 1990-talet och början av 2000-talet.

I år har han varit lagledare för A-laget. Tills för tre veckor sedan då han hoppade av. Han har sedan sammanslagningen för tre år sedan sett att mycket ryckts bort ifrån Brunflo.

– Jag också. Det är nog ett led för att få tillbaka intresset för ishockeyn. Men annars tror jag vi måste bita i det sura äpplet och inse att division 1 är den nivå vi får stampa i. Det krävs för mycket pengar för att sikta högre.

– Det beror på vad som händer.

Söderholm har ändå ingen större förhoppning på att få gehör för sina tankar.

– Jag tror mina tankar är lagda på is från de ansvariga.