Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi misshandlar Moder Jord

En finanstidning skriver att man regelmässigt i Sverige bränner miljontals värphöns på soptippen för att de är för magra. Årligen! Det är så att man häpnar.

Nu har en företagare insett vansinnet i detta slöseri med naturresurser och kokar buljong av dem i stället. Tack för det.

Vi människor måste stanna upp och fråga varför vi misshandlar Moder Jord så gruvligen. Jag som jägare sätter en ära i att ta hand om hela djuret och det jag inte äter upp själv blir hundmat eller mat åt det vilda.

Lika upprörd blir jag av att vissa lobbyorganisationer har lyckats att stoppa en berättigad jakt på varg även i år. Tanken var att stammen skulle decimeras med 30 individer, vilket av flertalet i vargbygder anses i minsta laget men ändå en väg åt rätt håll.

Att förbjuda jakt på varg när misstanken att vissa individer kommer att ta saken i egna händer och begå brottslig gärning. Inte bra. Enda lösningen är att tillåta jakt.

Finn Cromberger