Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi säger nej till EU-skatt

Få röstar i EU-valet – trots att det är viktigt och direkt påverkar människor i deras vardag. De vi röstar in i EU-parlamentet kan göra stor skillnad här i Jämtlands län på gott och ont.

Stefan Löfven (S) och Jens Nilsson (S) med partikollegor vill till exempel införa skatt på EU-nivå, de vill köra över parterna på svensk arbetsmarknad genom att skapa en ny europeisk arbetsmarknadsbyrå och de vill begränsa den fria rörligheten och möjligheten för människor att åka över gränserna för att jobba.

Det driver på utvecklingen där EU:s makt ökar och flyttar allt längre ifrån köksborden här hemma i Jämtlands län. Svenska folket betalar redan för medlemskap i EU via skatter till kommun, landsting och stat.

Centerpartiet menar att EU vare sig ska få en beskattningsrätt, lägga på moms på svenska syjuntor och fotbollsklubbar, reglera hur mycket eller lite vi arbetar eller peta i den svenska strejkrätten.

Kort sagt vill vi att EU ska göra färre saker, men göra dem bättre. EU ska ta större ansvar för miljöfrågorna men låta bli våra nationella frågor som vi avgör bättre på hemmaplan.

Vi är tydliga med att EU ska lägga fokus på stora och gränsöverskridande frågor, exempelvis genom att staka ut en tydlig väg och skärpa sitt mål för utsläppsminskningar.

Inriktning för EU-politiken avgörs av de val vi gör 25 maj. Fler röda röster riskerar både jobb och skattetryck för vanligt folk. En röst på Centern ger fler närodlade beslut och är en gaspedal för en mer offensiv klimatpolitik och ett tydligare fokus på vad EU ska syssla med.

Per Åsling (C)

riksdagsledamot

Andreas Karlsson (C)

Frösön, kandidat Europaparlamentet

Eva-Lena Blom (C)

Mårdsund, kandidat Europaparlamentet

Thomas Andersson (C)

Fåker, kandidat Europaparlamentet

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel