Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi säger nej till vinster i välfärden

Annons

Tack till de borgerliga partierna i Krokom för att vi fick vara tydliga i budgetdebatten!

Vi socialdemokrater säger nej till vinster i välfärden. Vi kommer att dra tillbaka tillämpningen av Lov, lagen om valfrihet, i Krokom om vi får väljarnas förtroende.

Det kan verka som att politikerna, oavsett partifärg, tycker ganska lika. Men en klar skiljelinje finns mellan blocken – synen på vinster i välfärden.

Vi socialdemokrater är emot att lägga över välfärdstjänster på privat företagande. Dessa hårt åtstramade verksamheter som kämpar med att få verksamheten att gå runt ska inte föda privata vinstintressen. Eventuella vinster ska självklart återinvesteras i verksamheten.

I Föllinge driver Förenade Care äldreboende som skapar vinster åt danska privata intressen.

Majoriteten med Centern i spetsen pratar om att näringslivet ska stå för utvecklingen i kommunen. En snabb titt på kommunens hemsida visar att de flesta utförarna finns i Krokom och Nälden. Det finns även alternativ i Offerdal, Rötviken och Storåbränna, men det är den kommunala verksamheten som är garanten för att det finns välfärdstjänster i hela kommunen.

Vi vill öka både de äldres och medarbetarnas inflytande. Skillnaden är att vi tror på kommunen som motor i utvecklingen, med det gemensamma ägandet som grund.

Gabriella Carlsson (S)

Krokom

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel