Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi samverkar med dem som vill Åres bästa

Ja, du Anna-Karin Vernberg (M), det var en rejäl paj du kastade mot Västjämtlands Väl (VV).

Vi väljer ju hellre att berätta vad vi gjort och vill framöver än att gå i polemik med dig, men då vissa av dina påståenden är så missvisande bör vi nog förtydliga en del fakta.

Som du vet är VV ett nytt parti med ett stort engagemang för våra lokala frågor. Självklart har vi genomfört våra vallöften med stöd av andra partier, bland annat er.

Det var hela idén med det avtal vi skrev med Alliansen efter valet. Samarbetet har gett oss möjligheten att med ert stöd infria våra vallöften, liksom M fick vårt stöd att för första gången i historien besätta posten som kommunstyrelsens ordförande.

Vi är också glada att äntligen kunnat få igenom drygt 20-åriga surdegar såsom en ny kommunövergripande översiktsplan och fotbolls-/konstgräsplanen i Duved.

Gällande finansieringen av de vallöften vi gått ut med för kommande mandatperiod har vi mycket konkreta lösningar som kommer att presenteras i budgetarbetet. Bland annat handlar det om att använda pengarna till kloka satsningar, ligga steget före, istället för att släcka bränder, vilket oftast gör saker dyrare än de behöver vara.

Vi måste hitta vägar för förskolor och skolor att ha lokaler att ”växa i”. Hur ska vi annars kunna möta en ökad inflyttning, vilket är en möjlig grund för tillväxt och ökade skatteintäkter?

Angående bostadsbyggandet i Åre, lade Mikael Sundman (VV) i juni 2012 fram en idé för Årehus vd, som sedan presenterade förslaget för Årehus styrelse och alliansen i februari 2013. Hade vi fått stöd för detta är vår övertygelse att det redan nu funnits nya hyresbostäder i Åre.

Utöver detta förslag har inget annat presenterats under de senaste fyra åren.

Angående kritiken mot yrkespolitiker, så är vår erfarenhet att de som samlar på politiska uppdrag blir splittrade och ofokuserade.

Dessutom skapar det lojalitetsproblem där kommunen oftast drar det kortaste strået, då yrkespolitiker tenderar att prioritera regionala och nationella uppdrag före de kommunala, i jakten på en framgångsrik karriär.

Åre kommun har stora utmaningar att ta sig an kommande mandatperiod, inte minst inom barn- och utbildningsnämnden som konstant visat på stora underskott under flera år.

Vårt fokus är att samla och samverka med politiker som ser till Åre kommuns bästa. Den framtida vården, omsorgen och skolan i Västjämtland förtjänar förtroendevalda med 100 procent fokus på dessa verksamheter.

Styrelsen i Västjämtlands Väl

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel