Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi satsar på barnen – vår framtid

Vi kan med glädje konstatera att behovet av förskoleplatser under en längre tid har ökat i kommunen. Under senaste året har vi öppnat fyra nya förskoleavdelningar i Strömsund, Hammerdal och Hoting.

Behovet har nu blivit så stort i Strömsunds tätort att vi nu behöver bygga helt nya avdelningar, vilket vi budgeterat för 2015. Att barnen får en bra start i vår verksamhet är en prioriterad fråga för oss socialdemokrater. Vi har nu inrättat förskolechefer i alla kommunens tätorter.

Utvecklingen i samhället har förändrat behovet av barnomsorg. I dag har flera av våra livsmedelsbutiker öppet till sent på kvällarna.

Inom vården arbetar man dygnet runt och när det inte finns anhöriga som bor i närheten uppstår behov av barnomsorg även på kvällar, nätter och helger. Det har vi infört!

Vi tycker det är viktigt att våra barn inte får för långa resor till och från skolan varje dag. Därför har vi beslutat att inte lägga ner några skolor i kommunen under kommande mandatperiod.

Ny teknik och nya arbetsmetoder i grundskolan är nödvändigt för att våra elever ska känna motivation och få en bra utbildning. Vi satsar därför på att utrusta både skolor och förskolor med bra datorer, Ipads, Smartboards samt en IT-pedagog.

Vi har hunnit göra en hel del, men vi vill mer! Den 14 september kan vi hjälpas åt att byta regering!

S har en offensiv satsning på utbildning för att vända den nedåtgående spiral som den borgerliga Alliansen satt i spinn. Mindre barngrupper i förskolan, färre elever i de yngre klasserna och satsningar på lärarna är några av S vallöften.

En röst på S är en röst på förändring till det bättre!

Lena Johansson (S)

ordförande i barn-, kultur- och utbildningsnämnden i Strömsunds kommun.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel