Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi satsar på de äldres hälsa

Centerpartiet vill att du som äldre ska leva ett friskt och rikt liv med social gemenskap, självständighet och fysisk aktivitet.

Fysisk aktivitet har den största positiva effekten på människors hälsa.

Det är aldrig för sent att satsa på god hälsa. För att uppnå ett gott åldrande finns det fyra områden som är viktiga; social gemenskap och stöd, meningsfullhet, goda matvanor och fysisk aktivitet.

Att satsa på dessa fyra områden kan ge en rikare vardag för äldre som också ger ett friskare liv.

De äldre själva betonar social gemenskap och aktiviteter som betydelsefulla för en god hälsa, eftersom detta ger dem möjlighet att utöka det sociala nätverket – som av naturliga skäl kan minska med stigande ålder.

Fysisk aktivitet för äldre behöver inte bara innebära fysisk träning som exempelvis cykling och styrketräning. Vistelse utomhus och i naturen är betydelsefull för livskvalitet, välbefinnande och hälsa. Detta gäller alla men särskilt äldre.

Därför vill C ge stöd från kommunen till idrottsföreningar, specifikt för äldre, där de erbjuds idrott, motion och rörelse i grupp eller enskilt.

Cristine Persson (C)

Krokoms kommun

Monica Henriksson (C)

Åre kommun

Berit Johansson (C)

Bergs kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel