Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi ska försöka reda ut den första kvarten"

Östersunds DFF har ett drömläge att nå Elitettan.
– Det gäller att reda ut den första kvarten, säger tränaren Peter Andersson inför kvalreturen mot Assi.

Till och med en förlust kan räcka för ÖDFF, men då måste laget ha hjälp av IFK Kalmar och Kungsbacka.

Då blir det Assi, IFK Kalmar, Kungsbacka och ÖDFF som går upp.

– Jo, men det är mycket som kan hända. Jag tror inte att något lag söderut gillar att åka så här långt. Kalmar skickar kanske sitt juniorlag till Örebro. Det gäller att ha koll på de andra matcherna också, säger Peter Andersson, som tror att den inledande startsvägen på matchen kan bli viktig.

– Jag har en känsla av att Assi kommer att försöka chocka oss i början så det gäller att försöka reda ut de första 15–20 minuterna.

Förutsättningarna är i alla fall gynnsamma, så också läget hos Peter Anderssons lag. Stärkt av 2–2 mot Assi i match 1 och av en ögonfägnande andra halvlek känns det som att alla tecken i skyn pekar mot Elitettan.

Var den halvleken bland det bästa du varit med som tränare?

– Njaee, kanske inte. Vi har spelat minst lika bra tidigare i år, men sättet som vi reste oss från när det stod 0–2, det var starkt. Att få två mål i baken i föreningens viktigaste match någonsin och ändå komma tillbaka så där visar på styrka och moral.

Självklart är det Peter Andersson själv som ska ta åt sig mycket av äran för att den goda lagkänslan finns i årets ÖDFF. Frida Sjöberg lovordar gärna sin tränare.

– Peter är otroligt kunnig. Han är noggrann, jobbar med detaljer, med försvarsspelet. Alla bitar gör att helheten också blir bra.

Själv då; jag tycker att det var den "gamla" Frida vi fick se mot Assi, med en härlig speed i steget...

– Jag vet inte, men skillnaden var nog bara att jag gjorde två mål. Speeden? Ja, kanske. Jag har varit sjuk ganska mycket sedan jag kom från Sunnanå och var orolig inför matchen, så därför var det jättekul att det gick så bra.