Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi ska ha en bra sjukvård

Socialdemokraterna satsar i sin skuggbudget 2 miljarder till sjukvården. Det skulle ge mer tid till vård och höjd kvalitet. I denna satsning på mer vårdpersonal ska särskilt fokus ligga på en sjukvård som utformas efter de äldres behov.

Många invånare får vänta alltför länge på sin behandling, vilket leder onödigt lidande för patienterna och en pressad vård- och arbetsmiljö för de anställda.

Vi vill att staten tar sitt ansvar och jämnar ut skillnaderna mellan landstingen och de olika förutsättningar som de har.

Ett sätt att klara det är att ge den vårdande personalen mer tid för vård och att de kan ägna mindre tid på administration.

I dag lever vi med en avtrubbad moderatledd borgerlig välfärd som inte håller måttet! Det mäts allt mer, och kraven på vården ökar när det gäller rapportering, fri etableringsrätt med mera. Det skapar mer administration, samtidigt som den tekniskmedicinska utvecklingen går som en raket och medför nya möjligheter och kostnader.

Samtidigt ges villkorade ersättningar från staten som stöttar där det redan fungerar och lämnar de övriga åt sitt öde. Det ger inte en likvärdig sjukvård i landet.

Många landsting jagar kostnader. Detta samtidigt som vi upplever ett orättfärdigt skatteutjämningssystem. Vi är ett av Sveriges minsta landsting med stora utmaningar och med en mycket liten skattebas i ett glest befolkat län.

"Piska och morot" är den beska medicinen från den moderatledda regeringen i stället för att skapa förutsättningar för jämlik vård i hela landet.

Vi Socialdemokrater vill lägga mer resurser till sjukvården – vi måste få ett rättvisare skatteutjämningssystem. Vi ska ha en bra sjukvård med samma förutsättningar i hela landet!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel