Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi ska ta tre poäng mot Assyriska"

Var så säker. Det kokade i Dennis Widgrens blod när han såg vad som hände med det där inlägget till Jamie Hopcutt i söndags.
Nu vill en av ÖFK:s allra formstarkaste spelare ha mer.
– Vi ska ta tre poäng mot Assyriska, säger 19-åringen.

Född och uppvuxen i Östersund är det förstås extra speciellt att starta en hemmamatch mot självaste Bajen. För är du från Östersund så vet du hur långt bort sådana matcher kändes för några år sedan. Dennis Widgren minns den där svarta höstdagen 2010 då division 2 öppnade sin kalla famn för ÖFK.

– Hur skulle någon kunna tro att vi skulle spela ut Hammarby på hemmaplan några år senare? Det är otroligt egentligen.

Året efter nederlaget anlände en engelsman vid namn Graham Potter, som på tre år har lett ÖFK till toppskiktet av Superettan. En av spelarna han har valt att tro på i år är Dennis Widgren som redan nu har sex matcher från start. Att jämför med totalt sju matcher från start i fjol.

Som vänsterback i den fyrbackslinje som ÖFK har återgått till den här säsongen, har han blommat ut och utgör nu ett offensivt vapen med kloka uppspel och vassa inlägg.

– Jag har haft en del samtal med Graham (Potter) där vi har pratat om hur jag ska spela, och det känns bättre. Jag har börjat förstå innebörden av att ha den rollen och nU känner jag mig trygg.

Vad har all speltid gjort för självförtroendet?

– Det betyder så klart mycket. När tränaren tror på dig växer man och vågar mer där ute.

I söndagens match mot Hammarby gjorde Dennis Widgren en av sina bättre matcher, och var i allra högsta grad inblandad i poängjakten. I den 82:a minuten använde han vänsterfoten och hittade Jamie Hopcutt i straffområdet. 1–1-målet var ett faktum och Arenan exploderade.

– Jag var ganska ensam där på kanten och såg luckan i mitten, berättar Widgren om målet.

Widgren som ju också noterades för en vacker assist borta mot GAIS när han spelade fram till Moudo Barrows 3–1-mål.

Känslan att spela inför en fullsatt läktare?

– Häftigt! Det blir inte roligare än så, säger Widgren.

På Midsommarafton gör ÖFK sin sista träning inför söndagens match borta mot Assyriska som ligger på nedflyttningsplats.

ÖFK å andra sidan, är tre poäng från kvalplatsen.

– Assyriska har ju bytt tränare (ny är Sören Åkerby) och tagit poäng på slutet. Det blir ingen lätt match. Men vi ska ta tre poäng.