Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

– Vi skjuter till pengar så att eleverna får åka

När Daniel Fälldin läste på OP.se om att eleverna på Kastalskolan i Brunflo riskerar att bli utan friluftsdag i Duved bestämde han sig för att hjälpa till.

Daniel Fälldin, som driver ett fönsterföretag, kontaktade en kompis som jobbar på ett köksföretag och de bestämde sig för att erbjuda sin hjälp genom att finansiera elevernas fjällresa. Det rör sig om cirka 15 000 kronor per företag.

– Vi skjuter till pengar så att eleverna kan få åka på det här, det här är för barnens skull, säger han.

Daniel Fälldin har inte någon koppling till Kastalskolan, men erinrar sig sin egen skolgång och hur mycket han uppskattade friluftsdagar av det här slaget.

– Sådana här resor är ju en höjdpunkt. När eleverna har sett fram emot det här kan man inte rycka undan mattan.

Erbjudandet har framförts till skolans rektor, som i sin tur kontaktat kommunjuristen i Östersund eftersom det måste klarläggas vilka regler som gäller när företag önskar att gå in och finansiera en sådan här aktivitet. Daniel Fälldin hoppas på ett positivt besked.

– Det skulle kännas jättebra att låta alla elever göra något som de sett fram emot, säger han.