Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Vi spelade samlat och fokuserat”

Östersund Team Woolpower startade elitserien på hemmaplan med starkt spel och en klar seger.
– Jätteskönt, säger skippern Elisabeth Norredahl efter klara 7–3 mot Sundsvall

Det elitseriedebuterande laget svarade för en rakt igenom stabil insats, med ledning rakt igenom hela matchen. I läget 7–3, inför omgång 8, gav Sundsvall upp.

– Vi spelade samlat och fokuserat och gjorde hela tiden rätt stenar.

Är du överraskad över insatsen?

– Ja, kanske lite. Men vi har tränat bra hela veckan och vi var på gång redan innan.

Östersund hade 4–0 efter halva matchen efter att ha stulit flera poängstenar, men tappade till 4–3 när Sundsvall istället började stjäla poäng.

– Det var svårspelat på slutet eftersom isen blev trögare, men vi höll ihop det bra. Just att hålla ihop spleet är den viktiga biten i slutet av matcherna, menar Norredahl.

Segern mot Sundsvall var extra skön eftersom det är ett av de lag som Östersund ska kunna ha efter sig. Både efter veckans matcher och när elitserien är färdigspelad.

– Kan vi ta en eller två segrar till här i veckan är det jättebra, säger Elisabeth, som förstås är ett fantastiskt stöd för de tre 17-åringarna Tova Sundberg, Emma Sjödin och Sandra Ljungberg.

Med sina 47 år är "Bettan" en av elitseriens största profiler – och mest rutinerade spelare.

Hur jobbigt är det med åldersskillnaden i laget?

– Haha! Inte jobbigt alls! Jag är äldre än tjejernas föräldrar, men jag är ung i själen så det går bra.

Som väntat blev det också seger för särklassiga favoriten Skellefteå (med förra svegaren Margaretha Sigfridsson) som betvingade Fyris med 7–2.

Kvällens andra match gick inte lika bra för Östersund som föll med 2–8 mot Sundbyberg/Hasselborg. Östersund fick en tuff start med 0–3 i första omgången och 1–6 efter tredje. Efter femte omgången gav laget upp.