Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi stänger i år"

Möten har hållits och diskussionerna har varit många. Men nu verkar beslutat vara fattat. Almåsa skidanläggning öppnar inte den här säsongen.

För några veckor sedan hölls ett möte där intressenter för att driva anläggningen i framtiden var närvarande.

– Det finns intressenter och det är inga problem med pengar där, men det krävs en kalkyl, säger Håkan Källbom.

Att kunna öppna skidanläggningen den här säsongen har däremot varit problematiskt.

– Ulrich John (delägare) har inga slantar. Vi stänger i år och hittar på något annat nästa år, det ser ljust ut inför nästa säsong. Men någon annan kommer stå som ägare, säger Håkan Källbom och påpekar att delägarna Tommy Åsell och Ulrich John gärna vill vara med på ett hörn.

– Åsell vill vara med och sköta driften.

I dagsläget är väldigt lite bestämt, men mötet resulterade i några förslag.

– Det kom ett förslag på 200 campingplatser, men jag tror mer på ett hotell med 50 platser. Något form av boende finns med i kalkylen i alla fall, säger Håkan Källbom.

Var tränar Almåsa IK:s åkare nu?

– Åkersjön har passat majoriteten bäst och därför har vi hållit oss till det. Ungarna vill ha en skicrossbana, som vi har i Almåsa, så vi ska försöka få till det i Åkersjön. Vi har också ett samarbete med Edsåsdalen.