Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi tänkte kanske inte riktigt rätt"

Enligt Lise Hjemgaard Svensson (m), vice ordförande i Vård- och omsorgsnämnden, valdes en ekologisk målsättning bort för att de äldre inte skulle få ökade kostnader. Men nu ska kostpolicyn ses över och omarbetas.

Först minns inte Lise Hjemgaard Svensson riktigt hur diskussionerna gick då nämnden valde att stå utanför den ekologiska målsättningen gällande maten.

– Personligen känner jag att alla som tar del av kommunens mat ska ha den bästa maten. Men jag är osäker på om just detta handlar om enbart ekonomi. Det vågar jag inte säga på rak arm. Jag återkommer efter att jag har träffat tjänstemännen, säger hon.

Senare ringer hon upp igen:

– Vi valde att inte ha någon målsättning för ekologisk mat av kostnadsskäl. Vi ville inte att de äldre skulle få höjda avgifter för maten, säger Lise Hjemgaard Svensson.

• Men det finns väl en maxtaxa och även möjlighet att välja mellan olika rätter för de äldre?

– Jo så är det ju. Men så gick diskussionerna och vi tänkte kanske inte riktigt rätt. Det är i alla fall nyligen beslutat att kostpolicyn ska ses över i sin helhet. Den ska omarbetas och vi ska ha en annan målsättning.

• Så i nästa kostpolicy kan den ekologiska målsättningen även inkludera de äldre?

– Ja det kan den göra. Men jag vågar inte säga hur stor andel. Det här måste vi diskutera i nämnden, säger Lise Hjemgaard Svensson.