Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi tar fan studenten, låt oss fira!Man kan faktiskt ha lika kul utan alkoholDet är knappast någon hemlighet att ungdomarna spyr i hörnenAllt det här kommer att leda till är att vi dricker mer innan, tar med egen sprit och går på krogen efteråt

så otroligt dumt så att man tror att det är ett skämt! Hur insnöad är Socialnämnden egentligen? Fyllan kommer man inte ifrån bara för att man förbjuder försäljning. Tvärtom, har man en bar så kan man ha bättre kontroll. Det här kommer att resultera i att alla tar med sig eget dricka. Så idiotiskt!

någon hemlighet att ungdomarna spyr i hörnen och dricker alldeles för mycket när det finns en bar tillhands, nej, det här är bra, två glas är mer än nog vid en finare tillställning.

att inte bevilja tillståndet. I socialististernas drömvärld är allt förbjudet. Sen kan medborgarna få söka dispens. Och få avslag.

hoppar jämfota av förtjusning. Då har vi 1500 elever som rullar ner till stan efter middagen och super sig kalas. Noll koll! Bra jobbat!

leda till är att vi för det första dricker mer innan, för det andra tar med egen starksprit eftersom det tar mindre plats och för det tredje går på krogen senare. Alkoholen kommer inte försvinna och det hade varit mycket bättre kontroll (samt billigare för oss studenter) om det funnits bar på plats.

glorifiering av alkohol? Så fort det ska ordnas något arrangemang då är det alkoholen som alltid är prio ett.

Man kan faktiskt ha lika kul utan alkohol utan att det ska bli tråkigt.

Vid dessa tillställningar skapar man bara ett tryck att man måste dricka för annars är det något fel. Måste man nu ha dessa drycker då är det rätt beslut att begränsa skadan, och de flesta kommer inte att supa sig redlösa på krogen, det passar inte den vackra klädseln som är vald denna kväll.

Och låt denna kväll bli ett fint minne, utan vinfläckar och öl stänk på era vackra klänningar och kostymer. Kanske finner ni äntligen den stora kärleken denna kväll.

dessa studenter vet hur de ska rösta i nästa val. Hur vill vi ha det i Östersund? Hur länge ska vi ligga efter?

Det handlar enligt mig inte bara om denna skolbal, utan om utvecklingen på nöjesutbudet i helhet. Gång på gång har denna nämnd förbjudit arrangemang.

När har vi öppet till 03.00? När anordnar vi roliga event på det nya Stortorget? När kan vi servera annat än öl på petflaska under yranveckan?

Jag hoppas inte att det var en enig nämnd som det står i ÖP. Vad hände då med Ola Reihammar, Tord Jemteborn och Pelle Lundgren? Jag tycker i alla fall att vi lägger rösten på de som vill länet väl.

är fascinerande att så många har åsikter om det här. Gissar att de flesta är runt 18 och har en väntande bal att gå på? Skamligt att fokus läggs vid alkoholens vara eller icke vara när det borde ligga på kvällen i stort; klä upp sig, träffa vänner, god mat, dans... kan ni inte ha trevligt och roligt utan sprit i kroppen, eller?

inte tillåtelse att köpa dricka på en bar där? Det är ju precis som att köpa dricka på krogen. Alla är ändå 18 år, alltså myndiga. Vi tror att alkohol kommer medtagas i större mängd om det inte serveras mer än två glas vin eller öl.

Vi tar fan studenten, låt oss fira!