Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi tar till oss synpunkterna på översiktsplanen

Kommentar till ÖP:s krönikor om översiktsplanen Östersund 2040:
Översiktsplanen är obligatorisk för varje kommun och den ska enbart behandla frågor som har koppling till mark, vatten och den bebyggda miljön.

Kulturen är en viktig del i en kommuns attraktivitet, vilket översiktsplanen Östersund 2040 tar upp, men kultur handlar många gånger om andra saker än mark och vatten, varför andra kommunala dokument hanterar kulturfrågorna.

Likaså handlar inte översiktsplanen om Vinterstaden som begrepp.

Utgångspunkten i översiktsplanens utställningshandling är att aktiva medborgare i en aktiv stad inte bara handlar om sport, utan om att skapa förutsättningar för alla; barn, vuxna, äldre och personer med funktionsnedsättning, att leva ett gott liv med en god hälsa.

Utifrån välfärdsredovisningen vet vi att hälften av kommunens invånare rör sig för lite för att må bra. Kommunen vill därför, genom översiktsplanen, skapa en stadsstruktur med bra möjligheter till vardagsmotion. Det kan handla om att det ska vara lätt att promenera till fritidsintresset eller cykla till förskolan.

Hur man tar fram en översiktsplan regleras i plan- och bygglagen, där öppenhet och demokrati är viktiga inslag. Utifrån detta tackar vi för de synpunkter som både Jens Ganman och Kicki Gustafsson lämnat via sina krönikor i ÖP.

Deras synpunkter kommer vi, vid sidan av alla andra synpunkter, att ta till oss och besluta vilka ändringar som ska göras för att få en översiktsplan som tillgodoser så mångas intressen som möjligt. Det är sedan kommunfullmäktige som beslutar hur den slutgiltiga översiktsplanen ska se ut.

Fram till 2 december välkomnar kommunen dina synpunkter och förslag. All info finns på www.ostersund.se/ostersund2040.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel