Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi tror på ungdomsförbundens Allians

Centerpartiet och Folkpartiet Liberalerna bär på en i många stycken gemensam historia. Under åren har våra två partierna tillsammans mött många utmaningar och vunnit många strider. Under 1960-talet formade vi ett starkt mittensamarbete och under 1970-, 1980- och 1990-talen bildade vi tillsammans regeringar. Genom Allians för Sverige har vårt samarbete fördjupats ytterligare.

Våra partier förenas i en tro på människan, och att hennes frihet och möjligheter är avgörande för det goda samhället; i att det är en liberal miljöpolitik som kommer rädda klimatet och i tron på att EU ska vara starkt men syssla med rätt saker. Samtidigt finns det självfallet skillnader, men när våra moderpartier har intensiva debatter om vilken liberalism som är den sanna, om vi ska ha mer eller mindre kärnkraft och hur långt reformerna på arbetsmarknaden ska sträcka sig står våra ungdomsförbund närmare varandra. Vi har en långt gången samsyn i att LAS stänger ute unga från arbetsmarknaden, att en rättvis och effektiv skatt måste vara platt och att gränser bör rivas och fri invandring tillåtas.

Snart kommer våra respektive ungdomsförbund hålla förbundsstämma respektive kongress. Centerpartiets ungdomsförbund här i Östersund under denna vecka och Liberala ungdomsförbundet i Nässjö under sommaren. Vi vill använda dessa två sammankomster som ett avstamp mot ett fördjupat samarbete mellan våra respektive förbund.

Vi kandiderar båda till våra två förbunds nationella styrelser, och om vi får stämmans respektive kongressens förtroende vill vi ta initiativ till att Alliansens ungdomsförbund tillsammans formulerar en frihetlig vision för nästa mandat period. Detta är ett samarbete som ska och måste inkludera ett kraftigt ekonomisk alternativ till oppositionens sedelpressar och populism. Vi kommer ta ett särskilt ansvar för att en process som formar detta alternativ kan starta.  

Vi tror att precis som ungdomsförbund alltid har drivit på sina moderpartier så är det viktigt att Alliansens ungdomsförbund inser vikten av att gemensamt påverka Allians för Sverige. Detta är ett arbete som vi inte varit tillräckligt bra på hittills och som vi är övertygade om måste ske gemensamt. Vi är fast förvissade om att 2009 kan bli det år då de borgerliga ungdomsförbunden tar på sig den orange ledartröjan och visar vägen framåt för Alliansen; mot en valseger 2010 och ett allt friare och mer välmående Sverige.


Förbundsstyrelseledamot och förbundsstyrelsekandidat Centerpartiets ungdomsförbund


Förbundsstyrelsekandidat Liberala ungdomsförbundet

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel