Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi vill förbättra systemet

Jag hade inte för avsikt att angripa Nya Närvården utan försökte bara förklara varför nuvarande fördelningssystem behöver ändras

Jag tycker att Hans Boberg blandar ihop två saker och får det att verka som om majoriteten i landstinget enbart är ute för att försämra ekonomin för Nya Närvården med 1,6 miljoner kronor. Det är den typen av oriktiga påståenden som jag vänder mig mot.

Vi i majoriteten vill förbättra ett system med brister som redan skapat orättvisor mellan olika hälsocentraler både landstingets egna och sådana som drivs av andra privata utförare.

Att skapa ett bättre och rättvisare system för fördelning av den peng som följer med varje patient till den Hälsocentral där de listas är en nödvändighet.

Om det får till resultat att Nya Närvården sammantaget får mindre pengar enligt det nya systemet så beror det på att det gamla systemet överkompenserade Nya Närvården i förhållande till andra vårdgivare.

Om Hans Boberg tycker att landstingets hälsocentraler och andra privata hälsocentraler gynnas av andra konkurrensfördelar så är det en helt annan fråga och ska då inte kopplas till det nya fördelningssystemet.

I stället bör dessa eventuella konkurrensnackdelar för Nya Närvården del diskuteras separat och öppet och ärligt.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel