Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi vill ha ett öppet Europa

På söndag bestämmer vi, tillsammans med människor runt om i hela EU, åt vilket håll Europa ska gå. Om mindre än fyra månader väljer svenska folket vilken väg Sverige ska ta de kommande fyra åren.

Nu vill vi berätta om tre skäl att rösta på Nya Moderaterna på söndag: Det handlar om jobben, ekonomin och ett öppet och tolerant Europa.

Vi är stolta över det exempel som Sverige utgör när det gäller jobben i Europa. Sedan 2006 har över en kvarts miljon fler människor i Sverige fått ett jobb att gå till.

Vi har i dag högst arbetskraftsdeltagande och högst sysselsättningsgrad i EU. Vi har som enda land i EU minskat vår statsskuld. Där sticker vi ut i ett Europa som fortfarande kämpar i spåren av den internationella finanskrisen.

Tack vare att vi har tagit ansvar för ordning och reda i ekonomin har vi också kunnat satsa på allt det som bygger vårt samhälle starkt. Människor i Sverige har fått mer pengar tack vare ökade reallöner och lägre skatt på jobb. Svenskarnas inkomster har ökat med närmare 20 procent sedan 2006, näst mest i EU.

Jobben har blivit 250 000 fler, men det är bara början. Vi vill att jobben ska bli ännu fler och komma fler till del. För oss är det tydligt att vägen till fler jobb i Sverige går via växande företag och mer handel länder emellan.

I dag besöker vi Woolpower AB i Östersund, som tillverkar sina kläder i Jämtland men exporterar dem över hela världen. Vi vill lyssna till deras erfarenheter och vilka möjligheter och utmaningar de ser framför sig.

Moderaterna driver på för ett öppnare Europa, med mer frihandel och mindre protektionism. Vi är övertygade om att ett litet och exportberoende land som Sverige gynnas av att vi får fler länder att handla med och större möjligheter att exportera våra produkter och tjänster.

Sedan 2006 har vi i alliansregeringen bidragit till att riva handelshinder som försvårar för svenska företag att växa ut i Europa och i världen och stärkt investeringsklimatet genom bland annat sänkt bolagsskatt.

Sedan 2006 har vi gjort det enklare och billigare att anställa. Vi har sänkt arbetsgivaravgiften för unga, infört rot- och rut-bidrag och halverat restaurangmomsen som gjort att nya jobb har vuxit fram i tjänstesektorn.

När företagen får bättre möjligheter att växa och anställa, då växer vår ekonomi. Då får vi mer resurser till välfärden, och kan satsa på ökad kunskap i skolan och en sjukvård av bra kvalitet som finns där när vi behöver den.

Moderaterna kommer att fortsätta stå upp för öppenhet och tolerans i en tid när allt fler ropar på ett annat Europa. Vi vill ha mer frihandel för våra svenska företag eftersom vi tror att det är bra för Sverige och för alla människor i vårt land.

Mot oss står de som vill att Europa ska gå i en annan riktning, med mer slutenhet, fler handelshinder, mer beslutsfattande i Bryssel och mer protektionism. Det är fel väg för Europa och det är dåligt för Sverige.

En röst på Moderaterna är en röst på jobben, ekonomin och öppenheten. Vi tror på Europa.

Fredrik Reinfeldt (M)

statsminister

Anders Borg (M)

finansminister

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel