Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi vill hjälpa familjerna

De flesta barn har det bra i Sverige, men fortfarande har vi barn som växer upp i familjer som har det tufft ekonomiskt. Med sämre möjligheter till fritidsaktiviteter, större risk att bli mobbade och svårigheter att klara skolans kunskapskrav löper de stor risk att tidigt hamna i utanförskap.

Annons

Vi Kristdemokrater har därför i höstens budget stärkt utsatta barnfamiljers ekonomi och ökat deras marginaler. Vi har fått igenom en höjning av bostadsbidraget för familjer med hemmavarande barn och en fritidspeng som gör det möjligt för alla barn att vara med på aktiviteterna efter skolan. Två träffsäkra sätt att stärka ekonomin för barn som lever i ekonomisk utsatthet oavsett familjekonstellation. Särskilt viktiga är satsningarna för ensamstående föräldrar.

I vårt län kommer 1 356 barnhushåll att lättare få ihop sin ekonomi, tack vare Kristdemokraterna.

Men vi nöjer oss inte med det utan vi fortsätter att jobba för att fler familjer ska få ihop det. Vi vet att unga föräldrar och de som ännu inte etablerat sig på arbetsmarknaden har det extra svårt. Därför driver vi på för att höja golvet i föräldraförsäkringen igen, från dagens 225 till 250 kronor per dag.

Sverige byggs underifrån och familjen är samhällets viktigaste byggsten. Som familjens röst vill vi underlätta vardagen för alla familjer, hjälpa fler att får ihop det.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel