Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi vill inte städa efter vägarna

Annons

till fullo med dig om att det ser för djävligt ut längs många vägar och inte minst vid rastplatser. Vad jag däremot inte håller med om är att det ska sättas ut större soptunnor. Skräp är inget som växer i naturen och har man plats att ta det med sig på resan ska det även tas med hem.

Jag är också lite kluven till att barn, gamla och arbetslösa ska plocka upp skiten efter oss vuxna människor. Jag anser att det är bilförarens skyldighet att ta sitt ansvar och inte sitta och häva ut sopor längs vägen.

Jag har ett betydligt bättre förslag – sätt upp dessa så populära fartkameror vid rastplatserna i‑stället och fotografera dessa marodörer och rejäla böter.

man hört förr! Då ska alltså kvalificerat folk som hamnat i arbetslöshet ut och plocka sopor efter lata och obildade turister och andra som saknar ordningssinne!

För några år sen hade en politiker i länet en idé i samma anda. Vi skulle spara pengar åt kommunen genom frivilliginsatser i äldrevården en eller två nätter i månaden. Naturligtvis med de uppgifter som inte krävde någon större kompetens, (gissa vad) för att frigöra personal för kvalificerade uppgifter.

Jag ställde upp som kommuninvånare under förutsättning att jag fick kommunalrådet som arbetskompis!

Då blev det ingenting.

Följer du med och plockar skräp och folkskit, Bojan?

Eller tycker du bara åt andra du också?

Gör om skattesystemet så det finns pengar till riktiga jobb i offentilig sektor så ska jag inte dra mig för att jobba med det här! Det budskapet kan du rikta till Littorin!