Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi vill samarbeta om besparingarna i Östersund

I Östersunds kommun väntar stora besparingar på grund av krisen. Vid senaste kommunstyrelsen i Östersunds kommun hoppades vi därför att majoriteten skulle bjuda in till gemensamma diskussioner om besparingar. Det finns en tradition i Sverige att i stora och svåra frågor lägga partipolitiken åt sidan för att försöka enas.

Allians för Östersund bjöd därför efter kommunstyrelsemötet in majoriteten till samarbete om besparingar i Östersunds kommun.

Allians för Östersund är beredda att delta i arbetet med besparingar i kommunen. Det finns flera skäl till att det är viktigt att få en långsiktig överenskommelse:

Långsiktighet – i tjänstemännens prognos ligger stora besparingar ända fram till 2012.

En partiöverskridande överenskommelse ger kraft och fart i processen med att ta fram ett besparingsförslag.

Signalerna till verksamheten blir tydliga.

För invånarna i Östersund är det bra med en bred uppgörelse.

av positiva nickanden från Socialdemokraterna i frågan om ett gemensamt arbete kring besparingarna. Trots det har ännu inga konkreta besked lämnats kring hur ett sådant samarbete skulle kunna läggas upp. Alliansen har bett om att få ett möte före kommunfullmäktige 12 mars. Hittills har ett sådant möte inte kunnat bestämmas? Varför denna passivitet Jens Nilsson? Vill du ha samarbete i denna viktiga fråga?

Ett samarbete kring besparingar måste ha utgångspunkten att det sker på lika villkor och att ramarna för arbetet läggs upp gemensamt. Utgångspunkten för ett sådant samarbete är varken majoritetens eller Alliansens budgetdirektiv utan ett gemensamt framtaget dokument som beskriver hur processen drivs framåt.

I denna svåra finansiella situation är det viktigt med en bred enighet över partigränserna kring besparingar i Östersunds kommun. I en orolig tid lägger vi partipolitiken åt sidan och arbetar för alla kommuninvånares bästa.

Carina Zetterström (C)

Pär Jönsson (M)

Kjell Ericson (FP)

Emanuel Sandberg (KD)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel