Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi vill se Annie som ledare för Centerpartiet

Centerpartiet genomför just nu en öppen process för att utse partiets nästa ledare.

Vi tycker att det är en god signal om hur den moderna folkrörelsen måste fungera. Med öppna dörrar och högt i tak diskuterar man och låter sedan majoriteten avgöra.

Vi som undertecknar denna artikel har bestämt oss för att vi vill se Annie Lööf som vår nya partiledare. Hon är bäst av de tre bra kandidaterna som tillsammans kommer att vara en mycket bra partiledning de kommande åren.

Men vi vill se Annie i spetsen för partiet av tre grundläggande skäl.

Annie kan skapa ett tydligare Centerparti. Hon har klart deklarerat att partiet måste bli relevantare och modernare i människors vardag och driva Centerpartiets grundläggande värderingar i förslag som möter framtidens utmaningar. Frigör den enskildes utvecklingskraft, utveckla omsorgen om de svagaste och skapa en modern miljöpolitik för uthållig utveckling är hörnstenarna i Annies kandidatdeklaration. Det skapar trygghet och entusiasm hos oss.

Annie står för ett lyssnande ledarskap. Vi vågar säga att Annie är den centerpolitiker som bäst lyckats kombinera den gamla folkrörelsens förutsättningar med den nya tidens nätverkande. Få om ens någon centerpolitiker har de senaste åren mött lika många partikamrater i olika typer av dialog, inte minst under arbetet med valanalysen, där hon tog på sig och lyckades med det svåra arbetet att sammanfatta valbakslaget 2010 till konstruktiva framtidsplaner.

Annie vinner val. Ingen kan bestrida att Annie Lööf är populär. Det finns till och med de som försöker göra det till en nackdel. Men popularitet kommer inte av sig själv. Hårt arbete, tydlighet, personlig lyskraft och politisk kommunikationsförmåga skapar popularitet, och allt detta har Annie Lööf. Då blir man svensk mästare i personkryss två gånger om. Och ekonomisk politisk talesperson vid 27 års ålder.

Vi ser fram mot det kommande partiledarvalet med tillförsikt. Den öppna processen är en god signal till omvärlden om att Centerpartiet är en kraft som förstått framtidens utmaningar. Att utse en ung kvinnlig partiledare med framtidsvisioner i Åre i september bör bli nästa signal.

Ann-Christin Alexius, Järpen (c)

Thomas Andersson, Fåker (c)

Daniel Danielsson, Åre (c)

Berit Johansson, Vigge (c)

Ingrid Kjelsson, Gällö (c)

Marianne Larm-Svensson,Brunflo (c)

Linnea Svensson, Östersund (c)

Mikael Westin, Hammarstrand (c)

Bogna Wotjkiewicz Adolfsson, Östersund (c)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel