Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi vill utveckla länet

Jämtlands län har fantastiska möjligheter. Här finns människor med drivkrafter, idéer och framåtanda. Vi socialdemokrater går till val för att ta vara på möjligheterna, utveckla länet och skapa framtidstro.

Politiken på de olika nivåerna hänger ihop. En regering ledd av Stefan Löfven kommer att ge bättre förutsättningar att rusta länet inför framtiden.

Kommunerna i länet tillförs 248 miljoner redan nästa år. Stora satsningar görs för att möta den höga ungdomsarbetslösheten. Inom äldreomsorgen, sjukvård och fritids kan 477 unga arbetslösa få framtidsmöjligheter.

Samtidigt ökar kvaliteten i verksamheten med mer bemanning och behovet av generationsväxling möts.

82 nya tjänster som lärare och speciallärare förstärker skolan, liksom insatser för sommarskola och läxhjälp. Nästan 1000 nya utbildningsplatser läggs till i länets vuxenutbildning, yrkeshögskola och Mittuniversitet. Fas 3 avskaffas och ersätts bland annat med Extratjänster i skolan för att avlasta administration från lärarna. Detta blir tillsammans en historisk satsning på utbildning.

Sjukvården förstärks med 34 miljoner som bland annat kommer att användas till cancervård, kompetensutveckling för personalen, hälsocentralerna och barns och ungas psykiska hälsa.

För jobben och företagandet och för oss som bor här är infrastrukturen mycket viktig. Väg- och tågunderhållet förstärks kraftigt med en s-ledd regering. 13 miljoner till miljömålsarbete ger också fler jobb.

Tillsammans med de ambitioner och valprogram som våra kommuner och vårt landsting/regionförbund har, kan vi visa upp en helgjuten politik för jobb, skola och välfärd.

Rösta på söndag för en politik för ett bättre Jämtlands län, ett bättre Sverige. För alla.

Anna-Caren Sätherberg (S)

riksdagskandidat, regionalpolitisk talesperson

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel