Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Victor Öhling Norberg vann igen

Victor Öhling Norberg – VÖN kallad – är världens just nu vassaste skicrossåkare.

Det fungerade inte i OS i Sotji och VM-bronset i Kreischberg i vinter var inte i linje med vare sig förmågan eller förväntningarna. Men när det kommer till världscupen är han mannen att slå. Han vann kvarts- och semifinalen klart i Arosa, Schweiz.

Och i finalen ledde han i princip från start till mål.

– Finalåket var sjukt stressigt. Man hörde hela tiden att de låg bakom en, men i dag kunde jag hålla dem bakom mig igen. Just nu känner jag mig riktigt trött och varm, det är en väldigt varm dag men samtidigt är jag så glad, säger han till SVT.

– Det har varit en sjuk helg, säger han.

Nu leder VÖN den totala världscupen efter de två uppvisningarna i Arosa. Segern var hans fjärde i karriären. Sammanlagt har han klivit upp på prispallen elva gånger.

Även Anna Holmlund imponerade stort. För andra dagen i rad kom hon tvåa efter dubbelsegraren Fanny Smith.

– Det blev tajt i starten, jag hade kunnat göra det lite bättre men det är svårt att köra om om man inte gör allt perfekt, säger Holmlund till SVT.

Nästa veckoslut bjuder Åre på världscuptävlingar.