Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Victoria får sin prins

Kronprinsessan Victoria får sin Daniel Westling.
Bröllopet kommer att stå försommaren 2010.
Beskedet glädjer såväl Ockelboborna som svenska handlare som nu räknar med ökad försäljning.

Det var ett lite nervöst men lyckligt par som mötte pressen i prinsessan Sibyllas våning i Kungliga slottet i Stockholm. Sju års väntan är äntligen över – nu är de även officiellt ett par.

– Det var inget klick, sade Victoria med referens till hennes fars klassiska uttalande om blixtförälskelsen i Silvia.

Frieriet skedde ute i naturen på Drottningholm.

– Det blev ett ja, ja, jaaa! berättade en lycklig blivande brud.

De första rubrikerna om kronprinsessans förlovning publicerades i går morse. Och på eftermiddagen kom bekräftelsen från Kungliga slottet. Då hade regeringen en stund tidigare givit sitt formella samtycke.

– Vi har självklart under de här gångna åren lärt känna Daniel och har förstått att det är en ung herre som jobbar hårt och tar livet på allvar, sade en till synes glad kung Carl XVI Gustaf.

Men på frågan om vad han känner till om landskapet fick Victoria rycka till undsättning.

– Det är ett fantastiskt ställe som jag gärna besöker och åker till. Det känns som ett andra hem för mig, sade hon efter en korts stunds tystnad.

Engelska medier förklarar att den blivande prinsen är en ”35-year-old gym owner”.

Vid presskonferensen berättade dock Daniel Westling att han kommer att lämna det dagliga ansvaret för det träningsföretag han byggt upp.

– Det känns som att det är värt att hoppa det, sade han med en underfundig blick på kronprinsessan.

Sedan han och Victoria blev ett par 2002 har Ockelboborna vant sig vid att då och då få se kronprinsessan i krokarna.

– I början var det nog lite uppståndelse, men på senare år har det känts väldigt naturligt och helt okomplicerat, säger Magnus Jonsson, kommunalråd i Ockelbo, till TT.

Och hotell- och restaurangägarna spår att 12 000 turister kommer att bo och äta för cirka 200 miljoner kronor i Stockholm under bröllopsveckan.