Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vikström överlägsen i Åre

Emelie Vikström blev överlägsen vinnare i båda storslalomtävlingarna i FIS Midvintercup på onsdagen. Bästa länsåkare landade på topp tio med en sjätte och en åttonde placering.

Det blev inga länsåkare i topp i FIS Midvintercup i Åre. Istället var det Emelie Vikström, IFK Sävsjö, som dominerade. Vikström, som har hunnit med att åka både världscup och OS, vann båda dagens tävlingar, med som mest nära två sekunder mot tvåan Rikke Gasmann-Brott, Lyn. Bästa länsåkare i första tävlingen på åttonde plats blev Elsa Wilhelmsson, Funäsdalens SLK, och i andra tävlingen knep Jonna Luthman, Åre SLK, en sjätteplats. Tävlingarna fortsätter på torsdagen med två herrtävlingar i Åre och på fredag och lördag körs slalomtävlingar i Bydalsfjällen. Tävlingarna ingår i Sverigecupen och den nystartade Alpine Nordic Cup som är ett samarbete mellan Sverige, Norge och Finland.