Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Viktig dubbel för Ås i elitserien

Ås står inför säsongens viktigaste helg. Bortamatcher mot Ängby och Storfors väntar under lördagen.

– Det är faktiskt jätteviktiga matcher, säger tränaren Caroline Anderson.

Serieledande Ängby har vunnit tre raka matcher och bara släppt tre machförluster.

Storfors är trea och har ett starkt lag i år, med kvartetten Sonja Obradovic, Filareti Exarchou (som tillsammans vunnit sju av sina nio matcher), Hanna Hicks och Maria Christoforaki.

Ås måste nog spela på absolut max för att få med sig poäng från helgen. Jämtlaget får tillbaka hälskadade Michelle Quach, men frågan är om hon kan spela båda matcherna?

– Hon har vilat ett par månader, men det blev ingen operation som det har skrivit som. Hon är ringrostig, men har ingen smärta. Vi ska prata om hur mycket hon kan spela, men det känns hyfsat bra, berättar Caroline.

De andra två spelarna, Carelyn Cordero och Emelie Fitzgerald, är laddade.

– Det var underbart att se Emelie senast på hemmaplan. Hon hade mycket fokus och gav sig inte. Det märks att hon utvecklas.

– Carelyn hade ingen toppdag senast, men vi hoppas att hon har det nu.

Oavsett utgång av själva matcherna i helgen, är det mycket viktigt att vinna så många bollar, så många set och så många individuella matcher som möjligt.

Anledningen är förstås att det i slutändan kan bli små marginaler som avgör vilka lag som klarar sig vidare till Elitserien A.-