Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Viktig hemmaseger för ÖDFF

Östersund DFF ligger fortsatt i topp efter en viktig seger hemma mot Gamla Upsala SK.
– Vi ligger där uppe och bråkar så gott vi kan, säger lagets tränare Peter Andersson efter 1–0 på Jämtkraft Arena.

ÖDFF är alltjämt i topp i division ett norra svealand efter lördagens match hemma mot GUSK. Laget kom dessutom till spel med Frida Sjöberg, hennes första match från start sedan comebacken i ÖDFF-tröjan. Och det var också hon som var inblandad i första halvlekens främsta farligheter.

Först ett skott från vänster i straffområdet, som dock blev alltför löst, sedan ett ännu bättre läge när hon i den 39:e minuten skar inåt, avlossade en vass högerdoja men blev stoppad av GUSK-målvakten.

– Hon ger ju en sak som vi inte har haft över huvud taget, snabbhet och speed. Vi har ju tvungit att anpassa vårt spel efter de spelare vi har haft, men med Frida Sjöberg så vår vi en ny dimension. Hon skapar två riktigt heta chanser och snudd på flera.

Även om målen uteblev i den första halvlek var Peter Andersson mycket nöjd med hur laget uppträdde på planen.

– Kanske det bästa vi har presterat utifrån passningspel och rörelse och tålamod. Det enda som saknades var målet, säger Peter Andersson.

Laget skulle efter drygt 20 minuter av den andra halvleken ta ledningen genom Melinda Ingalls. Men efter det falerade allt och det fina spelet försvann, och självförtroendet med det.

– Vi tappar det mesta. Vi börjar bli ängsliga och blir sena i våra beslut. De farligheter som de får skapar de inte av sig själva, utan det är vi som är obeslutsamma. Vi kladdar på bollen och är tveksamma på vårt spel.

Men nollan förblev intakt och ÖDFF kunde kassera hem ytterligare en uddamålsvinst, en mycket viktig sådan som gör att laget fortfarande håller Tierp bakom sig.

Spännande också är att laget, tack vare sitt samarbete med Thailand, kommer få förstärkning av två thailändska landslagstjejer under hösten.

– Vad det är för spelare, vet jag faktiskt inte, men förhoppningsvis kommer de förstärka oss. Och vi kommer att hjälpa dem med deras fotbollsutbildning, säger Peter Andersson

Matchfakta

Östersunds DFF–Gamla Upsala SK 1–0 (0–0)

Mål: 1–0 (63) Melinda Ingalls.